Fiecare an este un nou început și vine cu dorințe și speranțe. De asemenea, uneori observăm că, deși ne dorim, deși știm ce este bine pentru noi, nu este suficient ca să punem în aplicare.

În spatele fiecărui comportament sau a absenței lui stau dinamici emoționale complexe. Uneori totul începe cu dorința însăși: Este oare ceea ce ne dorim ce am vrea cu adevarat pentru noi, în adâncul inimii noastre.

Împrumutăm  obiective

Se întâmplă să împrumutăm obiective care nu sunt autentic ale noastre, ci mai degrabă sunt o prelungire a unor convenții sociale sau validări, sau o prelungire a unor dinamici din familie față de care suntem complianti, rebeli sau loiali.

Apoi, ajungem să credem că ceea ce ne dorim, vine din interiorul nostru, când de fapt vine din carapacea noastră care este la interfața cu ceilalți.

De unde știu dacă obiectivul pe care mi l-am pus este cu adevart al meu sau este al altcuiva pentru mine sau este ceva ce văd că este apreciat în anturajul meu ?

Strategii care credem că ne vor aduce ceva

De multe ori ceea ce ne dorim pentru noi sunt strategii care credem că ne vor aduce ceva anume, fără a numi sau a fi complet conștienți de ceea ce ne dorim de fapt.

Ne dorim să ne relaxăm mai mult, să călătorim mai mult, să mâncăm mai sănătos, să facem mai multă mișcare, să începem o nouă carieră ?

Dar ce sperăm să obținem dacă reușim asta ? Ce căutăm de fapt pentru noi ? Care este oare dorința inimii noastre ? Cum ar fi dacă mi-aș oferi libertatea totală de a găsi dorința inimii mele ?