Vacanta de vara!!!
E timpul pentru distractie, iubire, romantism ! Sau nu…


Asta suntem invatati sa credem an de an, asta vedem pe orice retea de socializare: oameni care sunt inconjurati de cei dragi si se bucura de cele mai frumoase zile insorite, pe plaja, la munte, la terase. Si de ce am vedea altceva? Cine s-ar „lauda” vreodata cu suferinta zilelor de vara, cu singuratatea acestei perioade a anului? Suntem inconjurati de mesaje care ne transmit ca vara „trebuie” sa avem pe cineva langa noi, „trebuie” sa ne distram si „trebuie” sa fim fericiti.

singuratate

In realitate insa, 40% dintre oameni declara ca se simt singuri, dar se feresc de stigmatul pus singuratatii, de gandul ca singuratatea ar putea spune ceva despre ei, ca ar putea arata ca nu merita mai mult…cand, de fapt, lucrurile stau complet diferit. Dar astfel se creeaza convingerea ca daca suntem singuri in aceasta perioada, ceva este in neregula cu noi, ceva ne lipseste! Realitatea este ca a admite ca ne simtim singuri este la fel ca a admite faptul ca suntem infometati!

Intr-o lume in care independenta si auto-suficienta sunt intens promovate, sentimentul de singuratate nu numai ca este dureros, ci pare chiar inutil, ilogic, anormal.
„De ce m-as teme de singuratate, cand de fapt nu am nevoie decat de mine?”
„De ce doare singuratatea, daca imi doresc sa nu depind de nimeni?”
Aceste ganduri apar automat, dar ele nu reflecta realitatea:
Singuratatea NU este un semn de slabiciune!
Singuratatea NU este ilogica!
Singuratatea este cel mai comun sentiment si face parte de evolutia noastra ca oameni!
Vestea buna este ca putem face ceva in aceasta privinta, putem gasi acele persoane alaturi de care ne simtim impliniti, putem construi o relatie de incredere in care sa ne bazam pe celalalt si celalalt pe noi, daca incepem sa acordam atentie propriei persoane, asa cum o facem fata de ceilalti.

Ai obosit sa te simti singur?
Iti doresti sa scapi de durerea, de teama de a ramane singur?
Cunosti pe cineva care se lupta cu singuratatea?

Exista cativa pasi simpli pe care ii poti face, iar Atelierul organizat de noi te poate ghida in acest sens, oferind instrumentele necesare. Începând cu data de 14 iulie până pe 11 august are loc în fiecare LUNI atelierul numit “Holidays blues: cum scapi de singuratate cand e vara și te simti singur”.

Acest atelier cuprinde 5 intalniri de 2 ore fiecare pe tema sentimentului de singurătate și cuprinde:
• Dezbatere in grup a subiectului propus si consiliere. Exercitii in grup.
• Barometrul emotiei singuratatii.
• Identificarea cauzelor singuratatii si stabilirea motivelor pentru care ne este greu sa gasim persoana potrivita.
• Strategii de dezvoltare personala si de gestionare a emotiei singuratatii.
• Identificarea in grup a solutiilor pentru inlaturarea singuratatii: Ce trebuie să facem și ce nu trebuie sa facem pentru a nu ne mai simti/mai fi singuri.
• Materiale educationale.

Adesea, persoanele care se simt singure isi pun nenumarate intrebari:
Oare sunt prea timid? Oare pur si simplu sunt un singuratic? Sunt o persoana neplacuta? Oare asta este soarta mea? De ce toata lumea are pe cineva si eu nu?
Un prim pas in combaterea singuratii este acceptarea de sine. Pentru a intra intr-o relatie sincera si autentica, trebuie in primul rand sa intram intr-o relatie cu propria persoana, sa ne oferim noua insine devotament, sa ne acceptam asa cum suntem, sa ne fim alaturi indiferent de dezamagiri, sa ne iertam greselile, sa crestem, sa ne bazam pe noi insine, sa profitam de ceea ce ne iese in cale pentru a invata…SA NE IUBIM ASA CUM AM VREA CA ALTCINEVA SA NE IUBEASCA!

Date de contact pentru inscriere:
bogdana.bursuc@mindinstitute.ro; TEL: 0742173822.

Data limita a inscrierilor este 10 lulie;

Taxa de participare:
• 100 lei/ atelier.
• Achitarea integrala ofera o reducere de 20%.

Locul desfasurarii :
• Bdul Dacia, nr 84, et.2, ap.3, sector 2, Bucuresti.