Când ne gândim la un partener disponibil ne gândim la cineva care este acolo să ne sprijine. Când avem nevoie, noi trebuie sa fim prioritatea acestei persoane. Așa că indiferent cât de bine stau lucrurile pentru noi in cuplu, adesea disponibilitatea este cea care face sau desface o relație, care ne împlinește sau ne amaraste.

cuplu

Iata cateva forme prin care disponibilitatea se exprima intr-o relatie stabila:

1. Relațional
Mai întâi și mai întâi, partenerul nostru trebuie să fie liber, ca să fie într-o relație. Cineva care împarte o conexiune romantică cu altcineva, nu este disponibil pentru noi. Dacă suntem impreuna cu cineva care are prioritățile în altă persoană, atunci asta este o problemă, pentru că acesta persoana minunata pe care am intalnit-o va dispărea în momentele de cumpănă sau de sarbatoare, adica atunci cand avem noi nevoie de caldura si de dragoste. O relație în taină nu are șanse de reușită, bazându-se doar pe momente rare de fericire. Poate că este incitant pe moment. Dar dacă cautam o relație stabilă – și una in care sa ne simtim importanti, sa simtim ca, contam– atunci avem nevoie de un partener liber de orice angajament emotional.

2. Emoțional
Dacă partenerul nostru nu are control asupra sentimentelor sale – sau pare indiferent la ale noastre – atunci va urma o perioada intensa de exercitiu in doi. Trebuie să vorbim despre sentimentele nostre. Și de asemenea, trebuie să fim interesati de cele ale partenerului. Să fim într-o relație cu un bărbat sau o femeie misterioasa nu este incitant, ci este o conservare a distantei emotionale dintre noi si celalalt. Sa nu ne pacalim că celalalt va deveni mai deschis în cele din urmă și ca fiecare va avea acces la gândurile ceiluilalt. Dacă o persoana a invatat ca stil de relationare să nu spună nimic, să țină în ea, va continua să facă asta, iar fiecare va fi tot timpul frustrat, încercând să ghiceasca ce simte cu adevărat celalat. Fiecare dintre voi trebuie sa invete sa vorbeasca despre el insusi si nu doar sa vorbeasca in general.

3. Geografic
Este nevoie ca partenerul nostru sa trebuie să fie disponibil ca locație geografică, sau capabil să ne poată vedea regulat. SMS-urile și mesajele pe internet permanente nu se pun. Desigur ca există relații la distanță lungă care funcționează. Dar distanța poate să afecteze foarte mult calitatea relației. Dacă noi sau partenerul nostru trăiește foarte departe sau are un program care îi cere să călătoreasca mult, trebuie să verificati dacă ceea ce va doriti este o relație part-time sau nu. De asemenea, daca stati in aceasta relatie, poate ca este timpul să va intrebati de ce va restricționati de la a avea o relație in care cuplu este o prioritate.

4. Sexual
Dacă incompatibilitatea sau indisponibilitatea sexuală este ceva peste care putem trece uneori, este posibil să ignoram un semnal de alarmă. Dorința noastra pentru o relație intimă satisfăcătoare cu partenerul nu scade odată cu trecerea timpului. Calitatea relatiei sexuale voreste despre calitatea relatiei emotionale si despre intimitatea emotionala pe care fiecare dintre parteneri o tolereaza sau o doreste.