• Sunteti prea ocupati cu gestionarea salariilor, concediilor, recrutari, cautare de oameni, modificari legislative si alte activitati birocratice?
  • Aveti prea putin timp ca sa aratati angajatilor cat de importanti sunt ei pentru dumneavoastra ?
  • Dar este inca pentru dumneavoastra o prioritate sa aveti grija de starea de bine a angajatilor, de calitatea relatiilor de la locul de munca, de dezvoltarea carierei lor ?

Daca raspundeti DA la una dintre aceste intrebari sau daca nu raspundeti ferm si prompt cu NU, noi putem sa dezvoltam pentru compania voastra un program care sa raspunda pentru fiecare dintre nevoile evidentiate.

De ce ne-am gandit sa oferim acest program?

Pentru ca sanatatea psihoemotionala influenteaza mai mult decat credem calitatea muncii noastre si performanta noastra la locului de munca.

Obiectivul programului:

Imbunatatirea starii de bine a angajatilor la locul de munca si a calitatii relatiilor prin adresarea cauzelor emotionale si psihologice care impacteaza activitatea la locul de munca.

Care sunt costurile problemelor psihoemotionale pentru angajati?

  • Insatisfactie in munca:
  • Conflicte si dificultati in construirea relatiilor de incredere
  • Greseli si accidente la locul de munca
  • Cazuri legale – de exeplu hartuire, discriminare
  • Costuri medicale crescute

 

Programul pe care vi-l propunem consta in 6 workshopuri care adreseaza cele mai frecvente teme care influenteaza calitatea vietii la locul de munca.  

 

1. RELATIILE  DE LA LOCUL DE MUNCA: CUM SA NE PROTEJAM SI SA CRESTEM INAUNTRUL LOR

Ne-am dori sa fim alaturi de voi pentru un workshop de 4 ore in care sa constientizam impreuna ca durerea poate sa fie un semn de crestere si ca disconfortul intr-o interactiune poate sa fie inceputul unei relatii de incredere.

Obiectivul : Managementul relatiilor dificile fara a recurge la comportamente care blocheaza performanta.

Cuvinte cheie : teama, fuga/ lupta, abandon, invidiu, asteptari, emotii, flexibilitate cognitiva, control, responsabilitate

2. CUM SA CRESC INCREDEREA IN MINE – DE LA O SIMPLA ETICHETĂ LA PRESCRIPTII COMPORTAMENTALE CONCRETE.  CE ESTE SI CUM O PUTEM IMBUNATI?

Ne-am dori sa fim alaturi de voi pentru un workshop de 4 ore in care sa lucram la un exercitiu de transformare a increderii in sine. Ne propunem sa trecem acest termen de la nivelul de subiect de revista intr-un subiect al realitatii psihologice si sa il tratam din aceasta perspectiva. De aceea, vom abandona elementele generale si ambigui de definire a increderii in sine si ne  vom indrepta catre o abodare care se foloseste de instrumente specifice, documentate si validate stiintific.

Obiectiv : Crearea unei perceptii de sine corecte, prin folosirea unor instrumente psihologice validate, cum ar fi corectarea distorsiunilor cognitive si schimbarea comportamentelor dezadaptative.

Cuvinte cheie : standarde, autocritica, invinovatire, supraevaluare, credinte, ingrijorare, presiune, motivatie, scheme cognitive, atentie selectiva, distorsiunea feedbackului, schimbare comportamentala.

3. OARE CE IMPRESIE FAC CELORLATI? CUM SA NE ELIBERAM DE ACEASTA TEAMA.

Ne-am dori sa fim alaturi de voi pentru un workshop de 4 ore in care sa discutam si sa lucram la un element care influenteaza toate actiunile noastre – relaţia cu cei din jur, cu sarcinile pe care le avem de facut, felul in care ne setam obiective, asteptarile pe care le avem de la noi, felul in care le indeplinim…si altele… SI ANUME: impresia pe care o facem.

Obiectiv : Gestionarea gandurilor care ne saboteaza linistea in relaţiile cu ceilalti si recâştigarea liniştii în interactiunile cu ceilalti.

Cuvinte cheie : standarde personale, atentie, perfectionism social, teama de evaluare negativa, „citirea” gândurilor celuilalt, vulnerabilitate, timiditate, rusine, greseli, autenticitate

4. EMOŢIILE MA  BLOCHEAZA ! CUM SA FAC SA FIU PERFORMANT CAND AM EMOŢII ?

Ne-am dori sa fim alaturi de voi pentru un workshop de 4 ore in care sa descoperim impreuna felul in care emotiile pot deveni o resursa cheie in imbunatatirea performantei pe care o avem in toate contextele vietii noastre. Felul in care abordam cresterea performantei are la baza modelul cognitiv-comportamental si acesta se opreste asupra mediatorilor care influenteaza eforturile noastre – schemele noastre cognitive si raspunsurile emotionale. Vom identifica impreuna cum putem identifica si modifica aceste scheme si modele de raspuns pentru a ne creste si imbunati performanta si a capata o mai buna cunoastere a felului in care emotiile ne pot ajuta si nu impiedica in ceea ce facem.

Obiective : Invatarea controlului emotiilor, al gandurilor neproductive si al comportamentelor care faciliteaza imbunatatirea performantei.

Cuvinte cheie : credinte despre emotii, teama/ anxietate, tristete/ depresie, comportamentul emotional, reglarea emotionala, ailitatea de a tolera distresul emotional, performanta, modelul cognitiv comportamental.

5. AS VREA SA POT AMANA AMANAREA. ARE CINEVA O  RETETA ?

Ne-am dori sa fim alaturi de voi pentru un workshop de 4 ore in care sa intelegem felul in care amanarea si procrastinarea influenteaza atat performanta noastra cat si increderea in sine. In timp ce majoritatea modelelor de abordare a acestor subiecte – amanarea si procrastinarea – vin din o perspectiva a managementului timpului, noi ne vom uita la sursele psihologice ale acestor comportamente si la felul cum putem dezvolta comportamente noi pentru a elimina amânarea.

Obiectiv : Intelegerea felului in care putem controla aparitia procrastinarii si a modului in care putem invata comportamente noi, care sa previna aparitia ei.

Cuvinte cheie : procrastinare, presiune, pedeapsa, reinforcement, managementul contingentelor, perfectionism, teama de esec, competenta, motivatie

6. CU TINE SAU FARA TINE, ORICUM E GREU. CUM REZOLVAM CONFLICTELE DE LA MUNCA ?

Ne-am dori sa fim alaturi de voi pentru un workshop de 4 ore in care sa abordam conflictele prin o perspectiva cognitiv-comportamentala, uitandu-ne la sursele lor si la felul in care atunci cand apare, poate fi transformat dintr-o situatie de risc intr-o situatie controlabila.

Obiectiv: Cum sa raspundem emotiilor intense si cum sa nu luam lucrurile personal

Cuvinte cheie: anatomia conflictului, gandirea logica, conflictul emotional, persuasiune, judecare, nevoi emotionale, validarea emotionala, greseli.